Uitnodiging NSV Dag - 22 september 2024

NSV Nieuws van 06-09-2024

Op zondag 22 september 2024 wordt weer de NSV-dag gehouden. De NSV-dag is de opvolger van de vroegere CrispinusFamiliedag. Een dag waarop schoenmakers elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer maar waarbij ook de familie welkom is. Dus ook de partner en inwonende kinderen zijn van harte uitgenodigd.

Elk jaar zoeken we weer naar een activiteit op een andere plek in het land. Dit keer hebben we weer iets redelijk in het centrum gevonden maar wat ook goed past bij het ambacht. We gaan naar Batavialand in Lelystad op ontdekkingstocht in het land van water. Waar we een duik nemen in het verleden maar ook kijken naar de plek op nieuw land. Batavialand is te vinden aan de Oostvaardersdijk 01-13 in Lelystad.

Batavialand bestaat uit een museum en een scheepswerf waar we unieke oude ambachten beleven. Daartegenover, ligt de reconstructie van het 17de-eeuwse schip de Batavia. In het museum ontdekken we de rijke geschiedenis van het Zuiderzeegebied: van de Swifterbantcultuur tot de boeiende verhalen achter opgegraven scheepswrakken. Van de inpoldering van de Zuiderzee tot de komst van pioniers naar het pas aangelegde Flevoland.

Het programma is als volgt:
12.00 uur tot 13.00 uur
Ontvangst In de Taveerne van Batavialand (gesitueerd bij Bataviawerf) genieten van verse koffie / thee met een lekkernij uit Flevoland.

13.00 – 14.30
Rondleiding door museumdocenten over de werf en een Knoopworkshop in de Ontginningszaal 3.

14.30 – 16.00
Bezoek Batavialand op eigen Gelegenheid

16.00 – 17.00 uur
Borrel met een hapje, nagenieten in de Taveerne onder het genot van een hapje en een drankje

Wilt u alvast weten hoe het eruit ziet? Bekijk dan de website van Batavialand: www.batavialand.nl (https://www.batavialand.nl)

Wij denken dat we hiermee weer een heel bijzonder uitje hebben gevonden waarbij voor elke leeftijd wel iets te doen is.

De Werf
Enthousiaste museumdocenten gidsen ons door de wereld van de scheepsbouw in de Gouden Eeuw. De rondleiding gaat langs de ambachten op de werf, de open constructie van het schip de 7 Provinciën van zeeheld Michiel de Ruyter en naar de bouw van het waterschip. Aansluitend voert de rondleiding naar de authentieke reconstructie van het schip de Batavia waar de 17de eeuw en de VOC tot leven komen.

Workshop
We gaan Leer knopen zoals ze dat vroeger deden. Onder begeleiding van een museumdocent worden er een aantal knopen gelegd en verteld de museumdocent waarom ze zo belangrijk waren. Vervolgens gaat iedereen een allemandsend knopen. Deze mag je als souvenir meenemen naar huis.

Kledingadvies
Wij adviseren u om gemakkelijke kleding en schoenen te dragen tijdens uw bezoek. Wij raden u aan om u te kleden naar de weersomstandigheden. Naaldhakken worden ten zeerste afgeraden: Een gedeelte van het terrein van Batavialand is oneffen, de schepen zijn te bereiken via trappen en/of een steiger.

U komt toch ook? De NSV Dag is toegankelijk voor leden van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging en hun inwonende gezinsleden. U kunt zich hier opgeven (https://www.schoenmaker.nl/pg-32062-7-128894/pagina/form_-_inschrijving_evenement.html) via het formulier.

Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging waarmee u 22 september toegang krijgt tot Batavialand.

Graag tot ziens op 22 september 2024 voor een werelds dagje uit!

300x250 300x250
kinderen-bij-vergane-schepen-2_400x250_adaptiveResize kinderen-bij-vergane-schepen-2_400x250_adaptiveResize
kinderen-als-piraat-op-de-batavia_400x250_adaptiveResize kinderen-als-piraat-op-de-batavia_400x250_adaptiveResize
kinderen-bij-touwen-op-de-batavia_400x250_adaptiveResize kinderen-bij-touwen-op-de-batavia_400x250_adaptiveResize
Batavialand Batavialand