Subsidieregeling werkgevers bij inzet statushouders

NSV Nieuws van 06-09-2024

Het ministerie van SZW biedt werkgevers de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor de extra begeleiding van statushouders op de werkvloer gericht op het verkleinen van taal- en cultuurverschillen. De subsidie kan worden aangevraagd via het Subsidieportaal (https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/subsidieregeling-ondersteuning-werkgevers-inzet-statushouders-sowis?utm_source=Nieuwsbrief_leden_sociaal&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)van Uitvoering Van Beleid (UVB).

Voor het maken van een activiteitenplan voor statushouders heeft het ministerie een handreiking voor werkgevers (https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/subsidieregeling-ondersteuning-werkgevers-inzet-statushouders-sowis/documenten/publicaties/2024/07/01/handreiking-voor-werkgevers?utm_source=Nieuwsbrief_leden_sociaal&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail) ontwikkeld. Hierin staan (algemene) tips & tricks over hoe werkgevers de begeleiding op de werkvloer effectief kunnen vormgeven.

Lees hier meer over de regeling (https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2024-19739.html?utm_source=Nieuwsbrief_leden_sociaal&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

Bron: VNO-NCW

logo ministerie sociale zaken en werkgelegenheid logo ministerie sociale zaken en werkgelegenheid